Nový web

Přátelé,

vítám vás na nových www stránkách, které by měly obsahovat veškeré dostupné a relevantní informace týkající se záměru firmy Carthamus tj. „Rozšíření současné výroby ve stávajícím areálu Energobloku Domoradice o spalování odpadu.“

V současné době jsou lidé zahlceni informacemi. Ne každý je ovšem dokáže aktivně vyhledávat a posuzovat jejich dezinformační hodnotu. Na základě informací si ale tvoříme názor, budujeme postoj a následně konáme. Nás občanů Přísečné je málo. Problém rozšíření výroby firmy Carthamus se ale netýká jen nás. Ve stejné míře se to bude týkat občanů Českého Krumlova, Srnína, Zlaté Koruny, Rájova,… A jestli jsme se z něčeho z minulosti poučili, tak je to právě informovanost. Nejsem zastánce přehnaného pitvání se v minulosti. Ovšem nebudu se dívat na to, jak se opět po několika letech „promlčíme“ k něčemu, co tady téměř nikdo nechce. Od nás Přísečňáků se aktivní „odpor“ očekává. Každé vystoupení, které bude náš starosta mít, bude mít přívlastek „emotivní“. Je nás ale málo! Nemáme pověřený úřad, který vydává kolaudační rozhodnutí bez ohledu na ostatní instituce, nemáme silné loby s politiky v zádech, ale máme svou hrdost, odhodlání a hodnoty, které nám nedovolí jen nečinně sledovat, jak se nám za ploty buduje něco, co je nejen naprosto nepotřebné, nesmyslné, ovlivní to negativně naše současné životy, ale významně i krajinu, kterou předáme našim dětem. Chcete ji předat zhuntovanou? My ne! Proto čtěte, sdílejte, diskutujte, zapojujte se,… Hlavně nemlčte!

Ve většině našich komentářů, vystoupení, vyjádřeních se opíráme o to, „co bylo“. Spousta z vás vlastně neví, „co bylo“. Co nám ten Carthamus vlastně udělal. Proč nevěříme jim ani slovům úředníků a zástupců města Český Krumlov. Nechci to tu subjektivně vysvětlovat. Ale můžete si přečíst objektivní názor města Krásná Lípa, jehož zástupcům se podařilo Carthamus úspěšně vyhnat z města. Bohužel k nám. Článek byl otištěn v jejich půlměsíčníku Vikýř.

Krásný den!

Ing. Markéta Němečková
cc58c509-4404-4b8d-a8e1-da37d6a7beb0jpg